Menu

Tattoo verwijderen

Tatoeages en daarmee ook het verwijderen van een tattoo is in een rap tempo populair geworden. De meeste mensen laten op jonge leeftijd een tattoo plaatsen omdat zij dit mooi vinden. Anderen laten een tattoo zetten die voor hen een speciale betekenis heeft. Het komt voor dat mensen een tattoo op een gegeven moment niet meer mooi vinden, niet meer in hun levensstijl vinden passen of de betekenis van de tattoo niet meer op hun lichaam willen hebben.
Ook tatoeages die in buien van overmoed, rebellie of verliefdheid werden geplaatst blijken soms na een poosje niet meer zo begerenswaardig.

De tattoo

Bij het aanbrengen van een tattoo worden opgeloste kleurstoffen (inkt) in de huid gebracht. Het afweersysteem (de witte bloedlichaampjes) proberen de lichaamsvreemde stoffen onschadelijk te maken en op te ruimen. Daar de vaste deeltjes te groot zijn lukt het de ‘opruimcellen’ (macrofagen) van het lichaam niet om de deeltjes af te voeren en worden deze dus ingekapseld en afgeschermd van het omliggende weefsel.

Tattoo verwijderen met een laser behandeling

Op dit moment wordt met de “Q-Switched” (korte puls) laser de beste resultaten behaald. Deze staat garant voor een minimum aan ongemak of bijwerkingen. De laser produceert een zeer smalle lichtbundel waardoor secuur en met precisie gewerkt en gericht wordt.

De lichtbundel van de Q-switched laser gaat door de “epidermis” of wel bovenste huidlaag heen en bereikt op ongeveer 1,5 à 2 mm diepte de ingekapselde inkt. De zeer korte laser impuls, van slechts 2 nanoseconde, veroorzaakt een explosie van energie in de inkt van de tatoeage waardoor alléén de inkt opgewarmd wordt. Door het “laser shot” wordt de inkapseling van de inktdeeltjes opengebroken, de inktdeeltjes worden hierdoor steeds verder vergruist in zeer kleine deeltjes. Deze steeds kleiner gemaakte inktdeeltjes worden in de komende weken daarna via het lichaam opgenomen en via de urine afgevoerd.

Meer weten over een tattoo verwijderen?

Wilt u meer weten over een tattoo verwijderen? Of wilt u gebruik maken van onze laser behandelingen? Geen probleem. U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0318 – 511 780 of ga naar contact.

Ga naar contact