Menu

Meest gestelde vragen

Een tatoeage verwijderen is een grote stap en wij kunnen het ons voorstellen dat je hier niet zo maar aan begint. Wij hebben daarom voor jou op een rijtje gezet wat de meest gestelde vragen zijn.

De meest gestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om mijn tattoo te verwijderen?
Dit hangt van een aantal factoren af, zoals kleurgebruik, wijze van tatoeëren, inktsoort, reactie van de huid. Doorgaans zijn er 6 tot 14 behandelingen nodig. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn.

Is de behandeling pijnlijk?
Het is niet geheel pijnloos, maar zeker te doen. Het  is tevergelijken met het zetten van een tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt minder naarmate de tatoeage vervaagt. Indien de tatoeage op een erg gevoelige plek zit adviseren wij om een uur voor de behandeling twee tabletten Paracetamol in te nemen. Ook kan je bij de huisarts om Emla crème (verdovende crème)  vragen die alleen via recept verkrijgbaar is.

Zal de tatoeage uiteindelijk volledig verdwijnen?
Ja, de tatoeage zal in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Donkere kleuren en rood reageren het best op de behandeling, lichte kleuren hebben meer behandelingen nodig. Ook zit er verschil in diverse inktsoorten, de één vervaagt sneller dan de ander. Licht blauw en groen zijn de moeilijkste kleuren en verdwijnen meestal niet.  In uitzonderlijke gevallen heeft de behandeling nauwelijks of geen resultaat. Dat zal met name het geval zijn als in de tatoeage synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes in de inkt zitten. Dat kunnen we helaas pas na een aantal laserbehandeling zien.

Moet ik mijn huid vóór en na de behandeling tegen de zon beschermen?
Ja, tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. Daarom mag er 2 weken na de behandeling er niet mee in de zon of onder de zonnebank. Na deze twee weken is het belangrijk om een ‘sunblock’ (minimaal factor 30) te gebruiken.

Hoe lang blijft de huid rood en/of geïrriteerd na een laserbehandeling?
Na de behandeling treedt er lichte roodheid van de huid op met soms kleine vochtblaasjes. Het is belangrijk om de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben. Als de blaasjes opengekrabt worden is de kans op infectie groot en kan er littekenweefsel ontstaan. Koelen met een coldpack en insmeren met Calendula zalf is dan belangrijk.

Kan de tatoeage in één keer behandeld worden?
De totale oppervlakte die per keer met een laser kan worden behandeld, is gebonden aan een maximum van circa 150 cm2

Meer over de meest gestelde vragen?

Wilt u meer weten over deze meest gestelde vragen? Of staat uw vraag hier niet tussen? U kunt ons vrijblijvend bereiken op 0318 – 511 780 of ga naar contact.

Ga naar contact